M04. UF02.RECURSOS EXPRESSIUS PER A L'ANIMACIÓ I TEMPS LLIURE. Taller de Contes inclusius


Taller de contes inclusius 

Amb motiu de la diada de Sant Jordi  us proposo fer  l’el.laboració d’un conte que faci visible de manera positiva i constructiva una discapacitat (física, psíquica, sensorial), una malaltia mental (esquizofrenia, depressió, trastorn neuròtic o de personalitat) o una malaltia neurodegenerativa (alzheimer, parkinson).


Per ajudar-vos a l'elaboració del conte podeu veure alguns curtmetratges que poden ser molt útils per a la vostra pròpia creació del conte.


Un primer curtmetratge es Cuerdas de PEDRO SOLÍS guanyador del  Goya a l'any 2014. 
Una història d'amistat contada amb una tendresa exquisita en la que Maria coneix al seu nou company de classe, Nico, un noi amb paràlisi cerebral.



Un segon curtmetratge es tracta del Cazo de Lorenzo, basat en el conte de Isabelle Carrier.  L’autora recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats, els obstacles que ha d’afrontar,
Es un conte metafòric per parlar de les diferències als més petits. 

Us convido també a veure aquest curtmetratge d' Éric Montchaud
adaptat del conte d'Isabelle Carrier:
https://www.youtube.com/watch?v=5pUmAOTQqCg


Un tercer curtmetratge es tracta de Ratón en venta, una creació de Wouter Bongaerts en 2010. La història està protagonitzada per Snickers, un ratolí que ningú vol comprar en una tenda de mascotes.  Pot ser és diferent als altres?
Us convido a veure aquesta divertida història.



El quart curtmetratge, "The present” (El regalo), és el títol d’un curtmetratge creat pel director alemà Jacob Frey, especialista en animació cinematogràfica. El director utilitza aquest curtmetratge per fer-nos reflexionar sobre la discapacitat.
El curtmetratge ha obtingut més de 50 premis en diferents festivals de cinema. Està basat en el còmic  “Perfeição” de l'il.l.ustrador brasilè Fábio Coala.

Us convido també a veure’l:




I aquest curtmetratge "El perro lazarillo" és un vídeo que ens convida a reflexionar sobre la discapacitat visual 
Us convido a veure’l!

https://www.youtube.com/watch?v=9U1BSB4OLHA





Finalment aquest curt animat Runaway és un bona reflexió sobre la vellesa, el pas del temps pot fer pensar que alguna cosa ja ha deixat de ser útil i cal reemplaçar-la, però  aquest curt demostra tot el contrari.
https://www.youtube.com/watch?v=R-ufluPWBuM





Comentarios

Entradas populares de este blog

M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. El temps lliure i les persones amb discapacitat.

M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. OCI INCLUSIU

M04-UF02. RECURSOS EXPRESSIUS PER A L'ANIMACIÓ D'OCI I TEMPS LLIURE. Ergoteràpia- Manualitats que curen