M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. El temps lliure i les persones amb discapacitat.

 El temps lliure i les persones amb discapacitat


Les activitats de lleure com anar de vacances, conèixer nous llocs, fer activitats gratificants i divertides, etc. tenen els mateixos beneficis per a les persones amb discapacitat que per a qualsevol altra persona de la població, aporta benestar personal i emocional a més de garantir la participació en la comunitat.

Gaudir d'un temps d'oci de qualitat millora la qualitat de vida de la persona en situació de dependència i també de la seva família ja que els satisfà veure com gaudeixen, veure que fan activitats com la resta i a més els hi permet a ells disposar d'un temps per poder gaudir-lo de la mateixa manera.

Estar en contacte amb persones amb discapacitat facilita el trencar barreres mentals i visions estigmatitzades.




És important transmetre confiança a les famílies mitjantçant un acurat procés d'acollida i acompanyar-los fent una atenció personalitzada i flexible per tal d'animar-los a fer participar als seus familiars en situació de dependència, independentment de les seves necessitats de suport, en activitats de lleure.

En aquesta entrada veurem la repercussió directa que té en la qualitat de vida de les persones en situació de dependència la participació en activitats de lleure.




Per això veurem un video sobre el lleure i persones amb discapacitat

http://personescuidadores.peretarres.org/2014/11/lleure-i-persones-amb-discapacitat.html

Ratio, és una entitat que realitza activitats de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual, Maite Molinos, la directora tècnica i en Martí Notó, el monitor de suport de l'entitat, reflexionen entorn a la importància del lleure en la vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Les activitats de lleure com anar de vacances, conèixer nous llocs, fer activitats gratificants i divertides, etc. tenen els mateixos beneficis per a les persones amb discapacitat que per a qualservol altra persona de la població, ens explica Maite i afegeix que aporta benestar personal i emocional a més que garanteix la participació en la comunitat en ple dret.

Gaudir d'un temps d'oci de qualitat millora la qualitat de vida de la persona en situació de dependència i també de la seva família ja que els satisfà veure com gaudeixen, veure que fan activitats com la resta i a més els hi permet a ells disposar d'un temps per poder gaudir-lo de la mateixa manera.

En Martí,monitor de suport, ens explica com estar en contacte amb persones amb discapacitat facilita el trencar barreres mentals i visions estigmatitzades i destaca que la participació activa dels usuaris de Ratio, a través del "grup de savis", els hi ajuda a millorar el funcionament de l'entitat.


Maite, la directora tècnica, remarca la importància de transmetre confiança a les famílies mitjantçant un acurat procés d'acollida i acompanyar-los fent una atenció personalitzada i flexible per tal d'animar-los a fer participar als seus familiars en situació de dependència, independentment de les seves necessitats de suport, en activitats de lleure.

Comentarios

Entradas populares de este blog

M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. OCI INCLUSIU

M04-UF02. RECURSOS EXPRESSIUS PER A L'ANIMACIÓ D'OCI I TEMPS LLIURE. Ergoteràpia- Manualitats que curen