M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. SARAU- Associació d'oci inclusiu

 




SARAU, OCI INTEGRADOR I INCLUSIU
L'Associació d'Oci Inclusiu Saräu és una entitat sense ànim de lucre fundada per persones implicades professionalment en l'àmbit social.
Des de l’any 2009, l’associació Sarau proporciona serveis d’oci per a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental a través d’activitats en espais de lleure, com bars o festivals.
Tothom té dret a divertir-se. Aquesta és la premissa del projecte d'oci inclusiu de l'associació Sarau, formada per voluntaris, educadors i integradors socials i psicoterapeutes. L'entitat organitza tot tipus d'activitats de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental, però aquestes propostes no estan restringides només a aquests col·lectius sinó que estan obertes a tothom. La clau és que en un espai  -ja sigui un bar, una discoteca, un karaoke o una sala de concerts- hi hagi diversitat de gent, amb o sense discapacitat, amb l'objectiu d'afavorir les relacions interpersonals i compartir junts moments de diversió.


Un dels aspectes importants de l’Associació SARAU és el disseny de projectes de lleure accesibles, a fi de garantir la plena participació de qualsevol persona en igualtat de condicions i oportunitats, sigui quina sigui la seva etiqueta, i aconseguir alhora una connotació positiva de la diversitat dins de la societat.

Sarau ofereix diferents programes:
Programa d’oci creatiu, programa d’oci festiu, programa d’oci lúdic, programa d’oci turístic, programa d’oci solidari, programa d’oci saludable.
Així mateix l’associació SARAU ofereix programes de sensibilització i de formació:
Ofereix serveis formatius amb jornades, cursos, tallers, xerrades adreçadaes a persones implicades amb la diversitat funcional.
Tracten temàtiques relacionades amb el benestar, la inclusió social, la participació activa mitjançant l’apoderament individual per la millora de la justicia social.


Si vols conèixer més sobre l’associació pots accedir a la pàgina web:


Comentarios

Entradas populares de este blog

M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. El temps lliure i les persones amb discapacitat.

M04-UF01. NF01.Contextualització de l'oci i temps lliure. OCI INCLUSIU

M04-UF02. RECURSOS EXPRESSIUS PER A L'ANIMACIÓ D'OCI I TEMPS LLIURE. Ergoteràpia- Manualitats que curen